Diensten

Het specialisme van TAXUS Timmerwerken is onder te verdelen in 4 aspecten.

Nieuwbouw

Iets vanuit niets helemaal nieuw opbouwen. Wij kunnen u begeleiden vanaf het moment dat u een plan heeft dat u tot werkelijkheid wilt maken. Dit kan zo gek zijn als u wilt en Taxus Timmerwerken zal aangeven of en hoe dit haalbaar is. De samenwerking tussen creativiteit, kwaliteit en kosten is iets waar Taxus Timmerwerken dagelijks mee te maken heeft. Daarnaast kent Nederland verschillende regelgevingen waar rekening mee gehouden dient te worden bij nieuwbouwprojecten. Dit hoeft u niet af te schrikken. Taxus Timmerwerken kan voor u het ontwerp verzorgen, het tekenwerk, de bouwaanvraag en de uitvoering.

Denk hierbij aan een woonhuis, kantoor aan huis, Boomhut/huis, tuinhuis, schuur, buiten verblijf, tuinkamer, serre, etc.

Verbouw

Iets bestaands aanpassen (verbouwen) tot iets nieuws. U bent net in bezit van een nieuwe woning of een pand en wilt de indeling zo maken zodat deze volledig past bij uw situatie. Taxus Timmerwerken kan dit geheel voor u verzorgen.

Denk hierbij aan een zolderverbouwing, nieuwe indeling van het huis, dakkapel, keuken, inbouwkasten, etc.

Renovatie

Iets in een bestaande situatie aanpassen/vervangen door een nieuwe variant. In en rond uw woning of pand zijn verschillende materialen verwerkt, welke ieder zijn eigen eigenschappen kent, met de daarbij horende onderhoudsnormen en levensduur. Het onderhoud is van groot belang en zorgt er voor dat er niet vervangen hoeft te worden. Mocht dit onverhoopt toch een keer voorkomen dan kan Taxus Timmerwerken u uit de brand helpen. Taxus Timmerwerken zal dan ook kijken hoe het komt dat er een onderdeel vervangen dient te worden en er dan voor zorgen dat het nieuwe onderdeel op de juiste wijze gemonteerd wordt, zodat een eventuele fout er niet nogmaals in komt.

Denk hierbij aan nieuwe kozijnen, houtrot reparatie/vervanging, deuren, keuken, wanden, plafonds, na-isoleren, energie zuinig bouwen, etc.

Restauratie

Iets in een bestaande situatie aanpassen/vervangen en in de oude stijl terug brengen. Bent u in het bezit van een woning, pand welke oorspronkelijk gebouwd is voor de oorlog? Dan zult u ongetwijfeld van bepaalde karakteristieke elementen genieten welke in de bouw verwerkt zijn. Over het algemeen genomen is de kwaliteit van het hout van voor de oorlog erg goed. Echter heeft het niet het eeuwige leven en is onderhoud van groot belang. Mochten er onderdelen toe zijn aan vervanging, dan wilt u uiteraard dat het past in de woning of het pand en daarnaast voldoet aan de huidige kwaliteit. Dit vergt vakmanschap en creativiteit. Taxus Timmerwerken kan u dit bieden.

Denk hierbij aan restauratie van schuiframen, kamer ensuite deuren, kozijnen, trappen, deuren, plafonds, wanden, keukens, monumenten of karakteristieke woningen uit een bepaald jaargetij (en aan na-isoleren of het ombouwen van een oude boerderij tot woonboerderij.)